برای پیشگیری از بیماری‌های کبدی، کاهش وزن، ورزش منظم و مصرف معتدل الکل بسیار مهم هستند. علاوه بر این، پرهیز از گیاهان دارویی غیر ضروری و ترک سیگار نیز از جمله عوامل مؤثر در حفظ سلامتی کبد به شمار می‌روند.
زمان مطالعه: 4 دقیقه

عادت‌هایی که به حفظ سلامتی کبد کمک می‌کنند

وقتی صحبت از سلامت عمومی بدن می‌شود، معمولاً به حفاظت از مغز و قلب توجه زیادی داریم و کمتر به سلامتی کبد فکر می‌کنیم. با این حال، تحقیقات نشان می‌دهند که توجه به کبد سالم با بالا رفتن سن بسیار حائز اهمیت است.

بر اساس گزارشات مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها (CDC)، بیش از ۴.۵ میلیون بزرگسال آمریکایی به بیماری‌های کبدی مبتلا هستند که نشان‌دهنده تأثیر زیاد بیماری‌های کبدی در میان افراد مختلف است.

این مطلب توسط سایت دکتر سعید بهکام، روانشناس بالینی،مشاور و سکستراپ در ایران (تهران) و کانادا (تورنتو، ریچموندهیل و ونکوور) به شما همراهان و مشترکان عزیز سایت بهکام تقدیم می‌شود.

کبد به عنوان یکی از اعضای حیاتی بدن وظایف زیادی را انجام می‌دهد
کبد به عنوان یکی از اعضای حیاتی بدن وظایف زیادی را انجام می‌دهد

چرا سلامتی کبد اهمیت دارد؟

دکتر سودا کودالی، متخصص کبد، توضیح می‌دهد: «کبد به عنوان یکی از اعضای حیاتی بدن وظایف زیادی را انجام می‌دهد و متاسفانه بسیاری از افراد زمانی به پزشک مراجعه می‌کنند که بیماری‌های کبدی پیشرفته شده است.»

تشخیص زودهنگام بیماری‌های کبدی برای درمان بهتر بسیار حیاتی است. بیماری‌هایی نظیر سیروز کبدی و بیماری کبد چرب می‌توانند به شدت به کبد آسیب رسانده و عواقب خطرناکی مانند سرطان کبد و نیاز به پیوند کبد به همراه داشته باشند.

مهم‌ترین عوامل بیماری‌های کبد

عوامل مختلفی می‌توانند به بیماری‌های کبدی منجر شوند، از جمله عفونت‌ها، چربی زیاد در کبد و مشکلات ایمنی. دکتر کودالی تأکید می‌کند که سیروز کبدی که ناشی از آسیب‌های مزمن کبد است، می‌تواند بافت سالم کبد را تخریب کند.

چگونه از سلامتی کبد مراقبت کنیم؟

یک رژیم غذایی متعادل با انواع سبزیجات، آنتی‌اکسیدان‌ها و مواد معدنی می‌تواند به حفظ سلامتی کبد کمک کند. رژیم غذایی مدیترانه‌ای که شامل ماهی‌های سرشار از اسیدهای چرب امگا-۳، مغزها و سبزیجات است، گزینه‌ای عالی برای تقویت کبد است.

انواع سبزیجات، آنتی‌اکسیدان‌ها و مواد معدنی
انواع سبزیجات، آنتی‌اکسیدان‌ها و مواد معدنی

پیشنهاد ما مطالعه مقاله پرخواننده این هفته:

تأثیر ویتامینD بر رابطه جنسی

نکات تکمیلی برای تقویت سلامت کبد

دکتر کودالی توصیه می‌کند که به جای مصرف ویتامین‌های مختلف، یک رژیم غذایی متعادل باید در اولویت قرار گیرد. با این حال، تحقیقات نشان می‌دهند که ویتامین E می‌تواند به کاهش التهاب و چربی کبد کمک کند.

او همچنین به رابطه بین ویتامین D و سلامت کبد اشاره کرده و به تحقیقات بیشتری در این زمینه اشاره می‌کند.

دیگر روش‌ها برای بهبود سلامت کبد

برای پیشگیری از بیماری‌های کبدی، کاهش وزن، ورزش منظم و مصرف معتدل الکل بسیار مهم هستند. علاوه بر این، پرهیز از گیاهان دارویی غیر ضروری و ترک سیگار نیز از جمله عوامل مؤثر در حفظ سلامتی کبد به شمار می‌روند.

بیماری‌های کبدی می‌توانند باعث افزایش سطح استروژن شوند
بیماری‌های کبدی می‌توانند باعث افزایش سطح استروژن شوند

PubMed چه می‌گوید؟ تاثیرات سلامت کبد بر رابطه جنسی

سلامت کبد می‌تواند تأثیر مستقیمی بر سلامت جنسی داشته باشد. کبد نقش حیاتی در متابولیسم هورمون‌ها ایفا می‌کند و اختلال در عملکرد آن ممکن است منجر به تغییرات هورمونی شود که بر میل جنسی و عملکرد جنسی تأثیرگذار است. به‌عنوان مثال، بیماری‌های کبدی می‌توانند باعث افزایش سطح استروژن شوند که ممکن است به مشکلاتی مانند اختلال نعوظ یا کاهش میل جنسی منجر شود.

نتیجه‌گیری

سلامت کبد در کنار مراقبت از سایر اعضای بدن باید در اولویت قرار گیرد. با رعایت یک رژیم غذایی مناسب و انجام اقدامات پیشگیرانه مانند ورزش، کنترل فشار خون و معاینه منظم پزشکی می‌توان از بیماری‌های کبدی جلوگیری کرد.

به دنبال مشاوره حرفه‌ای برای بهبود مسائل زناشویی و سلامت روان خود هستید؟

اگر به دنبال راه‌های بیشتر برای بهبود سلامت جسمی، جنسی و روانی خود هستید یا به توصیه‌های تخصصی نیاز دارید، برای مشاوره با دکتر سعید بهکام، بهترین دکتر روانشناس و سکستراپ ایرانی (تهران) و یا در کانادا (تورنتو، ونکوور و ریچموندهیل) تماس برقرار کنید.برای درخواست تماس و مشاوره به صفحه‌ی مشاوره و درمان مراجعه کنید.

منبع: Independent, PubMed

مقالات پیشنهادی

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا
باز کردن چت
1
hi👋
TELEPHONE : +1-310-299-27-35