یک مطالعه علمی که به تازگی نتایج آن منتشر شده نشان می‌دهد که شمار موارد ابتلا به بیماری دیابت در سطح جهان بدون اقدام موثر برای مهار آن، طی ۳۰ سال آینده افزایش قابل ملاحظه‌ای خواهد یافت.
زمان مطالعه: 4 دقیقه

یک مطالعه علمی که به تازگی نتایج آن منتشر شده نشان می‌دهد که شمار موارد ابتلا به بیماری دیابت در سطح جهان بدون اقدام موثر برای مهار آن، طی ۳۰ سال آینده افزایش قابل ملاحظه‌ای خواهد یافت.

این مطلب توسط سایت دکتر سعید بهکام، روانشناس بالینی،مشاور و سکستراپ در ایران (تهران) و کانادا (تورنتو، ریچموندهیل و ونکوور) به شما همراهان و مشترکان عزیز سایت بهکام تقدیم می‌شود.

آمار جهانی افراد دارای بیماری دیابت

بر اساس نتایج تحقیقات موسسه سنجش و ارزیابی سلامتِ دانشگاه واشنگتن، در حال حاضر ۵۲۹ میلیون نفر در جهان مبتلا به دیابت هستند و پیش‌بینی می‌شود که این رقم تا سال ۲۰۵۰ میلادی با افزایش بیش از دو برابری به حدود ۱.۳ میلیارد نفر برسد. به گفته محققان، اکثر موارد ابتلا را دیابت نوع ۲ تشکیل می‌دهد؛ این نوع بیماری با چاقی و افزایش وزن مرتبط و تا حد زیادی قابل پیشگیری است. نتایج این مطالعه همچنین نشان می‌دهد که سطح شیوع بیماری دیابت در جهان یکنواخت نیست و برخی کشورها و مناطق بیشتر در معرض افزایش نرخ ابتلا به این بیماری هستند. در این تحقیق آمده است که به عنوان مثال، انتظار می رود نرخ شیوع دیابت تا سال ۲۰۵۰ در شمال آفریقا و خاورمیانه به ۱۶.۸ درصد و در آمریکای لاتین و دریای کارائیب به ۱۱.۳ درصد برسد.

دیابت

تاثیر دیابت بر بروز بیماری های دیگر

لیان اونگ، یکی از محققان دخیل در تهیه این نحقیق، با اشاره به اینکه دیابت در بروز برخی بیماری‌های قلبی عروقی حتی سکته‌های مغزی نقش دارد گفت: «نرخ سریع رشد دیابت نه تنها هشدار دهنده است، بلکه برای هر سیستم بهداشتی در جهان نیز چالش برانگیز به شمار می‌رود.» این مطالعه نشان داد که شمار رو به افزایش تعداد افراد مبتلا به دیابت تا حدی ناشی از افزایش موارد چاقی و تا حدودی به دلیل تغییرات جمعیتی است و افرد مسن بیشتر در معرض ابتلا به آن قرار دارند. در این مطالعه تاثیر همه‌گیری بیماری کووید۱۹، در داده‌های ارائه شده از سوی ۲۰۴ کشور به دلیل در دست نبودن اطلاعات آماری کافی محاسبه نشده است.

دیابت

بنیاد خیریه «بیل و ملیندا گیتس» تامین کننده مالی این تحقیق است که به عنوان بخشی از مجموعه مقالات مرتبط با بیماری دیابت روز پنج‌شنبه در مجله پزشکی معتبر «لنست» منتشر شده است. در این مجموعه مقالات، بر لزوم اتخاذ راهبردهای موثر در جهت کاهش بیماری دیابت و بالا رفتن آگاهی نسبت به نابرابری نسبت موارد ابتلا در میان اقشار مختلف جوامع تاکید شده است.

دیابت

دیابت، به‌ویژه نوع ۲، می‌تواند تأثیرات قابل‌توجهی بر سلامت جنسی افراد داشته باشد. مطالعات متعدد نشان داده‌اند که دیابت می‌تواند به بروز اختلالات جنسی مانند کاهش میل جنسی، اختلال در نعوظ و مشکلات ارگاسم منجر شود. این تأثیرات ناشی از ترکیبی از عوامل فیزیولوژیکی، روانی و دارویی مرتبط با دیابت است.

پیشنهاد می‌کنم مقاله دیابت چیست و چگونه به آن مبتلا نشویم؟ را مطالعه بفرمایید.

تأثیرات فیزیولوژیکی دیابت بر عملکرد جنسی

قند خون بالا به‌مرور زمان می‌تواند به اعصاب و عروق خونی آسیب برساند. این آسیب‌ها ممکن است جریان خون به اندام‌های تناسلی را کاهش داده و منجر به اختلال در نعوظ در مردان و کاهش روان‌سازی واژن در زنان شود. همچنین، دیابت می‌تواند باعث کاهش سطح تستوسترون شود که این امر نیز بر میل جنسی تأثیر منفی دارد.

دیابت

عوامل روانی و سبک زندگی

علاوه بر عوامل فیزیولوژیکی، دیابت می‌تواند به مشکلات روانی مانند افسردگی و اضطراب منجر شود که این موارد نیز بر عملکرد جنسی تأثیرگذار هستند. استرس ناشی از مدیریت مداوم بیماری و نگرانی درباره عملکرد جنسی می‌تواند مشکلات را تشدید کند.

به دنبال مشاوره ی حرفه‌ای برای بهبود مسائل زناشویی و یا مسائل مربوط به سلامت روان خود هستید؟

اگر به دنبال راه‌های بیشتر برای بهبود سلامت جسمی، جنسی و روانی خود هستید یا به توصیه‌های تخصصی نیاز دارید، برای “دریافت” مشاوره با دکتر سعید بهکام، بهترین دکتر روانشناس و سکستراپ ایرانی (تهران) و یا در کانادا (تورنتو، ونکوور و ریچموندهیل) ‌می‌توانید از اینجا با ما در ارتباط باشید

منبع: Euronews

مقالات پیشنهادی

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا