علل بیش فعالی، هنوز کاملا مشخص نیستند. تحقیقات در این زمینه هر ساله در حال تکمیل شدن است. با این حال، ژنتیک و مشکلات سیستم اعصاب مرکزی از اصلی ترین دلایل بیش فعالی به حساب می آیند. در کنار موارد قبلی، میتوان به ریسک فاکتور های زیر اشاره کرد :
من سید سعید بهکام هستم، دکتر روانشناس ایرانی . با من در این مقاله همراه باشید…
بیش فعالی یا هرگونه اختلال روانی دیگر در والدین یا خواهر و برادر
-
- در معرض سرب بودن در کودکی (مثلا زندگی در خانه های قدیمی که لوله های آب سربی هستند)
- مصرف سیگار یا الکل در حین بارداری
- نارس به (زودتر از موقع) دنیا آمدن
- آسیب دیدن سر در بچگی
در باور عموم، مصرف قند و شکر یکی از علل بیش فعالی است. البته این باور از نظر علمی اشتباه بوده و هیچ رابطه ای بین قند و شکر با بیش فعالی پیدا نشده است. شاید مصرف قند و شکر در کودک باعث مشکلاتی در مبحث یادگیری و حافظه شود، ولی این مشکل با بیش فعالی متفاوت است.
علل بیش فعالی : ژنتیک
تحقیقات ژنتیکی، به تازگی در حال بررسی علل این اختلال است. تحقیقات نشان میدهد که ۲۵% خانواده هایی که یک عضو بیش فعال دارند، فرزند بعدی نیز بیش فعال خواهد شد. همچنین، تحقیقات دیگری ثابت کرده که اگر یکی از دوقلو ها به بیش فعالی مبتلا باشد، ۸۲% احتمال ابتلای قلو دیگر نیز وجود دارد. این تحقیقات ثابت کرده اند که یکی از مهمترین علل بیش فعالی، ژنتیک است.
قسمت پیشپیشانی مغز، مسئول تمرکز و فعالیت است. این قسمت در بیش فعال ها اندازه ی کوچکتری دارد. همچنین گیرنده های عصبی دوپامین و نوراپینفرین نیز، در مغز بیش فعالها کمتر ترشح میشوند. این گیرنده ها مسئول تمرکز و شادی هستند.
پیشنهاد میکنیم مقاله بزرگسالان بیشتر در خطر ADHD هستند رو هم بعد از این مقاله مطالعه بفرمایید.
مشکلات بارداری
کودکانی که با وزن کم به دنیا می آیند، احتمال بیشتری دارد تا بیش فعال شوند. همچنین زایمان سخت نیز ریسک ابتلا به بیش فعالی را بالا میبرد. یکی دیگر از علل بیش فعالی، زودتر از وقت موعود (مثلا ۷ ماه) به دنیا آمدن است. ضربه به سر در کودکی نیز میتواند منجر به بیش فعالی شود.
طبق تحقیقات، مادرانی که حین بارداری سیگار میکشند یا مشروبات الکلی مینوشند، به احتمال زیادی بچه ی بیش فعال به دنیا می آورند. همچنین در معرض سرب بودن نیز ریسک به دنیا آوردن فرزند بیش فعال را ببیشتر میکند.
علل بیش فعالی : سخن آخر
در آخر، در نظر گرفتن این نکته مهم است که هنوز دلیل اصلی بیش فعالی مشخص نیست. تمام مواردی که به آن اشاره شد، موارد نسبی بوده و هنوز نمیتوان دلیلی را مهمترین عامل خواند.
در نهایت امیدواریم از این مقاله موارد مثبت و خوبی رو کسب کرده باشید. همچنین اگر در مورد سلامت خود نیاز به مشاوره دارید، میتوانید با من دکتر سید سعید بهکام، دکتر روانشناس ایرانی تماس برقرار بفرمایید.
برای درخواست تماس و مشاوره به صفحهی مشاوره و درمان مراجعه بفرمایید.