این مشکلات در بیش فعال ها باعث تضعیف روحیه ، اظطراب و نا امیدی میشود. خوشبختانه، استراتژی های تایید شده ای برای حل این بحران وجود دارند. در این مقاله ، قصد داریم ۵ راه حل را به شما عزیزان معرفی کنیم:
حل مشکل بیش فعالی : هدف گذاری
اهداف را مشخص کنید
اهداف موثر ، مشخص و قابل اندازه گیری هستند. برای مثال، تعیین هدف “دویدن برای ۳۰ دقیقه، سه بار در هفته راس ساعت ۶” بهتر از گفتن “دویدن برای کاهش وزن” است. مثال دیگر این است که بگویید : “نان را از وعده ی صبحانه حذف میکنم” ، به جای اینکه با خود قرار بگذراید که بهتر غذا بخورید
زمان اتمام را در نظر بگیرید
یکی از راه های حل این مشکل بیش فعالی، این است که زمان اتمام اهداق را مشخص کنید و برای هر هدف، یک ددلاین درنظر بگیرید. برای مثال با خود قرار بگذارید که “تا ماه آذر ۱۴۰۰ ، وزن خود را ۷۰ برسانید”. یا مثلا بگوید که “تا تاریخ ۲۰ فروردین ۱۴۰۰ پایان نامه ی خود را مینویسید”
به چرایی هدف بیندیشید
مهم است که هدف شما از انجام یک کار چیست. هر چقدر دلیل و چرایی یک امر مهم باشد ، انگیزه نیز به همان میزان بالا میرود.
هدف باید جذاب باشد
یکی از عمده مشکل بیش فعال ها، انجام دادن کارهای خسته کننده است. پس سعی کنید هدف را به هر نحوی که شده برای خود جذاب تر کنید. یکی دیگر از مواردی که به بهتر انجام دادن هدف کمک میکند، تقسیم کردن هدف به وظایف ریز تر است.
برای مثال، اگر میخواهید سلامت خود را ارتقا دهید ، برنامه را اینگونه تقسیم کنید :
با یک پزشک، وضعیت خود را چک کنید
بر اساس نیازهای بدنتان و با مشورت با یک متخصص، رژیم غذایی مناسبی انتخاب کنید
یک ورزش را انتخاب کنید. ورزشی که آنقدر برای شما جذاب باشد که آن را ادامه دهید.
بعد از انتخاب ورزش، به باشگاه رفته و ثبت نام کنید
برای حل مشکل بیش فعالی ، یک سیاست در نظر بگیرید
حتما یک استراتژی تنظیم کنید. با تنظیم استراتژی ، مشخص میکنید که آیا نیاز به بازبینی در تاریخ ها ، شرایط و اهداف هست یا خیر.
حل مشکل بیش فعالی
و بچه ها شروع کردن به توضیح دادن یکی میگفت اصلا مشکلی نداره فقط انجامش بده (JUST DO IT ) و از این شعارها. گفت خوش به حالش که چنین مشکلی نداره ولی خیلی ها هم بودن که از مشکلاتشون گفتن . یکی گفت که اصلا هیچ کاری رو شروع نمی کنه تو ذهنش به یک چیزی فکر می کنه ولی موقع عمل بیخیالش میشه ودر نهایت روانشناسمون بود که گفت: خب شما هم کم و بیش با مسئله ای که آنا داره درگیر شدین بگذارین موضوع امروز رو همین بگذاریم .
ببینید بچه ها درسته این مسئله برای بعضی از شما وجود داره اما راه حلی هم برای این مسئله هست چیزی به نام تقابل ذهنی (MENTAL CONTRASTING)بله این دقیقا همین چیزی که همه ما کم داریم حتی ما ادم های معمولی بله حتی ما هم در هدف گذاری دچار مشکل می شیم .( خودمونیم از تشبیه ش خنده ام گرفنت اینطور که من فهمیدم این خانم ADD و ADHD رو اختلال نمی دید نگاه بازی داشت و می گفت شما استثنایی و خاص هستین). حرف های قشنگی می زد و همینطور که می گفت من و بقیه بچه ها هم حرفاشو یادداشت می کردیم .
تقابل ذهنی
تقابل ذهنی یعنی اینکه به ذهنت نشون بدی دقیقا چی میخواد چه راهی رو باید بره چطوری باید برای هدفت تلاش کنی و چطوری میتونی بدستش بیاری. قبل از اون اول نقشه راهتو رسم کن. باید بدونی چی میخوای چقدر هدفت برات مهمه اگر انجامش ندی چی میشه خلاصه یک پیش بینی برای اینکه بدونی دقیقا چی میخوای . بعد با تقابل ذهنی هدفتو برای خودت ملموس تر کن.
تقابل ذهنی می گه یک کاغذ بردار و یادداشت کنم چی میخوای چرا میخوای چه راه هایی برای رسیدن بهش وجود داره .بعد از هممون خواست یک کاغذ جدا کنیم و این ها رو روش بنویسم . بعد بنویسید رسیدن به این هدف چه سود ها و چه ضرر هایی داره اگر به هدفمون نرسیم چه سود ها وضررهایی رو به خودمون رسوندیم و اینکه چه مشکلاتی سر راهمون هست و برای حل مشکلات چه راهکارهایی وجود دارن . شروع کنید بچه ها بنویسید .
همه با شور و اشتیاق شروع به نوشتن کردن . میدونستم امروز یه روز متفاوت و عالی خواهد بود. آگاهی و دونستن حالمون رو خوب می کنه و بهمون ارامش می ده .من هم شروع کردم به نوشتن .
سلام من انا هستم من میخوام در اینده یه دختر شاد و موفق باشم
در نهایت امیدواریم از این مقاله موارد مثبت و خوبی رو کسب کرده باشید. همچنین اگر در مورد سلامت خود نیاز به مشاوره دارید، میتوانید با دکتر سعید بهکام، دکتر روانشناس ایرانی در کانادا تماس برقرار بفرمایید.
برای درخواست تماس و مشاوره به صفحهی مشاوره و درمان مراجعه بفرمایید.