استرالیا استفاده از رسانههای اجتماعی را برای نوجوانان زیر ۱۶ سال ممنوع کرد
تصویب سختترین قوانین برای حفاظت از نوجوانان
استرالیا اولین کشوری است که استفاده از رسانههای اجتماعی را برای نوجوانان زیر ۱۶ سال ممنوع کرده است. این تصمیم در پی تصویب قوانین سختگیرانه در پارلمان این کشور به تصویب رسید. در صورت عدم رعایت این قوانین، شرکتهای فناوری میتوانند تا سقف ۵۰ میلیون دلار استرالیا جریمه شوند.
این مطلب توسط سایت دکتر سعید بهکام، روانشناس بالینی،مشاور و سکستراپ در ایران (تهران) و کانادا (تورنتو، ریچموندهیل و ونکوور) به شما همراهان و مشترکان عزیز سایت بهکام تقدیم میشود.

هدف از ممنوعیت: حفاظت از جوانان
نخستوزیر استرالیا، آنتونی آلبانیز، گفت که هدف از این قانون حفاظت از جوانان در برابر آسیبهای رسانههای اجتماعی است. بسیاری از انجمنهای والدین نیز از این تصمیم حمایت کردهاند.
پلتفرمهای تحت تاثیر این قانون
پلتفرمهایی مانند اسنپچت، تیکتاک، فیسبوک، اینستاگرام و ایکس تحت این قانون قرار میگیرند. اما پلتفرمهایی مانند یوتیوب و برخی سایتهای بازی و پیامرسان ممکن است از این ممنوعیت معاف شوند.
پیشنهاد ما مطالعه مقاله مهم این ماه:
چگونه بفهمیم که فرزندمان دچار اختلال اضطرابی است؟

چالشهای اجرای قانون و واکنشها
منتقدان میگویند که اجرای این ممنوعیت دشوار خواهد بود و نگرانیهایی در مورد تاثیر آن بر حریم خصوصی و روابط اجتماعی وجود دارد. برخی از غولهای شبکههای اجتماعی، مانند تیکتاک و متا، این تصمیم را عجولانه و بدون مشورت با کارشناسان امنیت آنلاین و روانشناسی نوجوانان دانستهاند.
آینده این تصمیم و بررسیهای بیشتر
دولت استرالیا اعلام کرده است که برای اجرای این محدودیتها از فناوری تایید سن استفاده خواهد کرد. این طرح بهزودی اجرایی نخواهد شد، اما دولت امیدوار است که این قانون به کاهش آسیبها و بهبود سلامت روان جوانان کمک کند.

و اما PubMed جه میگوید؟
رسانههای اجتماعی میتوانند تأثیرات منفی زیادی بر سلامت روانی نوجوانان داشته باشند، از جمله افزایش اضطراب، افسردگی و اختلالات خواب. این تحقیقات نشان میدهند که نوجوانان بیشتر از بزرگسالان تحت تأثیر فشارهای اجتماعی آنلاین و مقایسههای ظاهری قرار میگیرند. همچنین، استفاده بیش از حد از این پلتفرمها میتواند منجر به کاهش تعاملات اجتماعی واقعی و مشکلات هویتسازی شود.
به دنبال مشاوره حرفهای برای بهبود مشکلات روحی و سلامت روان خود و فرزندتان هستید؟
کودکان و نوجوانان بنا به دلایل مختلفی از جمله نداشتن رابطه صمیمی و حس امنیت در خانواده به شبکههای اجتماعی و پیدا کردن دوست در آنجا روی میآورند. اولین قدم برای بهبود سلامت روان فرزند خود داشتن روابطی سالم و صمیمی میباشد. اگر به دنبال راههای بیشتر برای بهبود سلامت جسمی، جنسی و روانی خود و یا فرزند خود هستید یا به توصیههای تخصصی نیاز دارید، برای مشاوره با دکتر سعید بهکام، بهترین دکتر روانشناس و سکستراپ ایرانی (تهران) و یا در کانادا (تورنتو، ونکوور و ریچموندهیل) تماس برقرار کنید.برای درخواست تماس و مشاوره به صفحهی مشاوره و درمان مراجعه کنید.
منبع: BBC, PubMed