کرونا و تاثیر آن بر بیماریهای عصبی-روانی
بیماریهای عصبی-روانی و افزایش احتمال ابتلا به آن
بر اساس مطالعه جدید از محققان دانشگاه آکسفورد، افراد مبتلا به کووید-19 احتمال بیشتری برای ابتلا به بیماریهای روانی دارند. این تحقیق که بر روی بیش از ۲۵۰ هزار نفر از مبتلایان به کووید-19 در آمریکا انجام شده، نشان میدهد که ویروس کرونا تاثیرات زیادی بر مغز و سیستم اعصاب دارد و باعث اختلالات روانی میشود.
چگونه کرونا خطر بیماریهای عصبی و روانی را افزایش میدهد؟
محققان به این نتیجه رسیدند که این زمینهساز بیماریهای مانند افسردگی، دمانس (زوال شناخت)، روانپریشی (سایکوز) و سکته مغزی میباشد. افراد مبتلا ، به ویژه آنهایی که در بیمارستان بستری یا تحت مراقبتهای ویژه قرار میگیرند، بیشتر در معرض این اختلالات قرار دارند.
چه بیماریهایی در مبتلایان به کرونا شایعترند؟
برخی از شایعترین اختلالهای ابتلا به بیماری عصبی-روانی در افراد مبتلا به کرونا :
افسردگی ، زوال شناخت (دمانس) ، سایکوز (روانپریشی) ، سکته مغزی ، پارکینسون و سندرم گیین-باره
اکثر مبتلایان به این ویروس ، به خصوص کسانی که تحت درمانهای جدیتری مانند بستری در بیمارستان قرار میگیرند، دچار اضطراب و اختلالات خلقی میشوند.
تاثیر استرس بر مغز و ابتلا به بیماریهای عصبی
استرس ناشی از بیماری کرونا و بستری شدن در بیمارستان تاثیر مستقیم بر عملکرد مغز دارد و باعث بروز بیماریهای عصبی و روانی میشود. این موضوع نشان میدهد که ممکن است کرونا تنها یک بیماری تنفسی نمیباشد و بر تمام سیستمهای بدن، به ویژه مغز و رگهای خونی، تاثیر میگذارد.
آیا کرونا علت این بیماریها است؟
با این حال، محققان تأکید کردند که این مطالعه مشاهدهای بوده و نمیتوان به طور قطع گفت که به طور مستقیم باعث ابتلا به بیماریهای عصبی یا روانی میشود. در این مقاله ، دربارهی 7ویتامینی که باعث افزایش طول عمر میشود ، توضیح دادیم.
به عبارت دیگر، ممکن است برخی از افراد به طور طبیعی و بدون ابتلا به کرونا، در طول شش ماه گذشته به مشکلاتی مانند سکته مغزی یا افسردگی دچار شدند.
محققان این تحقیق توصیه میکنند که برای درک بهتر ارتباط بین کرونا و بیماریهای عصبی-روانی به تحقیقات بیشتر نیاز میباشد.
اگر شما هم درگیر هرکدام از این بیماریها شدید باید جدی بگیرید و هرچه سریعتر اقدام کنید ، دکتر سعید بهکام ، تراپیست و روانکاو ایرانی در تهران و کاناد ( تورنتو ، ونکوور ) ، در کنار شما تا آخرین لحظه برای حل این مشکل ، خواهد بود.
منبع:BBC