دانشمندان میگویند ورزش استقامتی را میتوان بهعنوان درمان کمکی به بیماران مبتلا به آلزایمر پیشنهاد کرد.
من سید سعید بهکام هستم، دکتر سلامت. با من در این مقاله همراه شوید…
بر اساس پژوهشی جدید، برخی ورزشها از بیماری آلزایمر پیشگیری میکنند.
بر کسی پوشیده نیست که ورزش برای سلامت مغز مفید است. اما این پژوهش، که در نشریه پزشکی «مرزهای علوم اعصاب» (Frontiers in Neuroscience) منتشر شده است، تاثیر ورزشهایی خاص بر موشهایی را بررسی کرده است که دستکاری ژنتیکی شده بودند و جهش ژنتیکی عامل تجمع پلاکهای بتا آمیلویید در مغز را داشتند، که نشانه اصلی ابتلا به آلزایمر است.
به گزارش هافتینگتون پست، پژوهشگران میخواستند بدانند ورزشهای استقامتی چه تاثیری بر میزان تولید پلاکهای بتا آمیلویید دارند.
این پلاکها در سیستم عصبی تجمع میکنند، از سرعت آن میکاهند و به عصبها و اتصالهای عصبی آسیب میزنند.
دانشمندان همچنین میخواستند بسنجند چگونه ورزش بر میزان هورمون کورتیزول، که با ابتلا به آلزایمر ارتباط دارد، اثر میگذارد.
آنها موشها را بهمدت چهار هفته ورزش دادند، سپس از آنها آزمایش خون گرفتند تا میزان هورمون کورتیزول و تجمع پلاک در مغزشان را اندازه بگیرند.
به گزارش نیوز مدیکال، در موشهایی که ورزش کرده بودند سطح هورمون عادی بود و بررسی بافت مغزیشان کاهش تشکیل پلاکهای بتا آمیلویید را نشان میداد.
در این پژوهش که بهطور خاص تاثیر ورزشهای استقامتی را بررسی میکند، توصیه شده است این نوع ورزش برای سالمندان تجویز شود زیرا قدرت و توازن ماهیچهها را تقویت میکند، استقلال و تواناییشان در انجام کارها را افزایش میدهد، و کیفیت زندگی سالمندان را که بیشتر احتمال دارد به آلزایمر و سایر انواع دمانس مبتلا شوند بهبود میبخشد.
بنابراین، دانشمندان میگویند ورزش استقامتی را میتوان بهعنوان درمان کمکی به بیماران مبتلا به آلزایمر پیشنهاد کرد چون نهتنها از شدت علائم میکاهد بلکه جلو پیشرفت زوال عصبی در بیماران را میگیرد.
نقش ورزش در سلامت روان انسان چیست؟
نقش ورزش در سلامت روان به قدری مهم و شناخته شده است که مقالات علمی بسیار زیادی در دنیا در موردش نوشته شده است. ورزش مداوم به تنهایی می تواند بر روی بسیاری از ناقل های عصبی و هورمونهای بدن تاثیر مثبت بگذارد. این فرآیند باعث بهبود خلق ما می مشود و به نوعی داروی طبیعی و بدون عوارض برای شادابی ما است. اما در اینجا سوال پر تکراری وجود دارد؛ اینکه چگونه می توانیم خود را ترغیب به ورزش کنیم؟
اگر ورزش را هدف گذاری کنید هیچگاه موفق نخواهید شد و در نهایت آن را کنار می گذارید. اما اگر ورزش در سبک زندگی شما جا بگیرد موفق خواهید شد. البته در نظر بگیرید عوامل بسیار زیادی میتوانند جلوی این روند را بگیرند که با شرایط روحی شما در ارتباط است. در این زمینه بهتر است از یک روانشناس ورزشی کمک بگیرید. فردی که ورزش می کند، به غیر از به دست آوردن سلامت روانی، تحت تأثیر سلامت جسمی قرار می گیرد و این دو هر کدام بر روی دیگری تأثیرگذار است.
منبع: ایندیپندنت فارسی