یافته‌های جدید دانشمندان حاکی از آن است که خواب خوب می‌تواند خطر ابتلای ما به عفونت و نیاز بدن را به آنتی‌بیوتیک کاهش دهد
زمان مطالعه: 5 دقیقه

 افرادی که کمتر از ۶ ساعت و بیش از ۹ ساعت در شبانه‌روز می‌خوابند، بیشتر در معرض ابتلا به عفونت قرار دارند و بیش از همه تحت درمان آنتی بیوتیکی قرار می‌گیرند. یافته‌های جدید دانشمندان حاکی از آن است که خواب خوب می‌تواند خطر ابتلای ما به عفونت و نیاز بدن را به آنتی‌بیوتیک کاهش دهد و در مقابل، افرادی که کمتر از ۶ ساعت و بیش از ۹ ساعت در شبانه‌روز می‌خوابند، بیشتر در معرض ابتلا به عفونت قرار دارند و بیش از همه تحت درمان آنتی بیوتیکی قرار می‌گیرند.

این مطلب توسط سایت دکتر سعید بهکام، روانشناس بالینی،مشاور و سکستراپ در ایران (تهران) و کانادا (تورنتو، ریچموندهیل و ونکوور) به شما همراهان و مشترکان عزیز سایت بهکام تقدیم می‌شود.

اگرچه همواره یافته‌ها نشان می‌داد که یک «خواب خوب شبانه» می‌تواند انواع مشکلات را حل کند اما دانشمندان اکنون شواهد جدیدی کشف کرده‌اند که نشان می‌دهد خوب خوابیدن می‌تواند آسیب‌پذیری در برابر عفونت را کاهش دهد.

خواب خوب
خواب خوب

تاثیر خواب بر کاهش ابتلا به عفونت

دانشمندان دانشگاه برگن نروژ، به وسیله پرسش‌نامه‌های کوتاهی، کیفیت خواب بیماران و نیز ابتلای آنها به عفونت‌ها را مورد سؤال قرار دادند. آن‌ها دریافتند که بیمارانی که خیلی کم یا زیاد می‌خوابند، احتمال بیشتری دارد که به عفونت دچار شوند و بیمارانی که مشکلات مزمن خواب را تجربه کرده‌اند نیز با احتمال بیشتری به آنتی بیوتیک نیاز خواهند داشت.

در مقابل، افرادی که کمتر از ۶ ساعت و بیش از ۹ ساعت در شبانه‌روز می‌خوابند، بیشتر در معرض ابتلا به عفونت قرار دارند و بیش از همه تحت درمان آنتی بیوتیکی قرار می‌گیرند.

یافته‌های جدید دانشمندان حاکی از آن است که «خواب خوب» می‌تواند خطر ابتلای ما به عفونت و نیاز بدن را به آنتی‌بیوتیک کاهش دهد و در مقابل، افرادی که کمتر از ۶ ساعت و بیش از ۹ ساعت در شبانه‌روز می‌خوابند، بیشتر در معرض ابتلا به عفونت قرار دارند و بیش از همه تحت درمان آنتی بیوتیکی قرار می‌گیرند.

خواب خوب

اگرچه همواره یافته‌ها نشان می‌داد که یک «خواب خوب شبانه» می‌تواند انواع مشکلات را حل کند اما دانشمندان اکنون شواهد جدیدی کشف کرده‌اند که نشان می‌دهد خوب خوابیدن می‌تواند آسیب‌پذیری در برابر عفونت را کاهش دهد.

با «کم خوابی» خطر عفونت ۲۷ درصد افزایش می‌یابد

دانشمندان دریافتند بیمارانی که کمتر از ۶ ساعت در شب می‌خوابند، ۲۷ درصد بیشتر احتمال دارد که در معرض ابتلای به عفونت قرار گیرند و بیمارانی که بیش از ۹ ساعت می خوابند نیز ۴۴ درصد بیشتر احتمال دارد که عفونت را گزارش کنند.

خواب کمتر از شش ساعت یا بی‌خوابی مزمن نیز خطر نیاز به آنتی بیوتیک را برای غلبه بر عفونت‌ها افزایش می‌دهد.

پیشنهاد می‌کنیم مقاله ویتامین «د» و نقش آن در ایجاد تعادل هورمونی و تقویت قدرت باروری را مطالعه بفرمایید.

بنا بر اعلام یکی از پزشکان عضو این تیم تحقیق، بی‌خوابی در بین بیمارانی که «در مراحل اولیه بیماری هستند» بسیار شایع است؛ چیزی که پزشکان عمومی آن را کمتر تشخیص داده اند.

خواب خوب

خواب و عملکرد جنسی در زنان

مطالعه‌ای در سال ۲۰۲۱ که در سایت پژوهش‌های چاپ شده در کتابخانه ملی آمریکا منتشر شد با بررسی بیش از ۳۴۰۰ زن نشان داد که کیفیت پایین خواب با افزایش احتمال اختلال عملکرد جنسی در زنان مرتبط است. در این مطالعه، زنانی که کیفیت خواب پایین‌تری داشتند، ۱.۴۸ برابر بیشتر احتمال داشت که اختلال عملکرد جنسی را تجربه کنند.

خواب و عملکرد جنسی در مردان

در مردان، اختلالات خواب مانند بی‌خوابی و آپنه خواب می‌توانند به کاهش سطح تستوسترون و در نتیجه کاهش میل جنسی و اختلال در نعوظ منجر شوند. مطالعه‌ای در سال ۲۰۱۸ نشان داد که بی‌خوابی با کاهش عملکرد جنسی در مردان مرتبط است.

تأثیر خواب بر میل جنسی

مطالعه‌ای در سال ۲۰۱۵ در سایت پژوهش‌های چاپ شده در کتابخانه ملی آمریکا منتشر شد نشان داد که خواب کافی می‌تواند میل جنسی را افزایش دهد. در این مطالعه، زنانی که خواب بیشتری داشتند، میل جنسی بالاتری را گزارش کردند.

خواب خوب

به دنبال مشاوره ی حرفه‌ای برای بهبود مسائل زناشویی و یا مسائل مربوط به سلامت روان خود هستید؟

اگر به دنبال راه‌های بیشتر برای بهبود سلامت جسمی، جنسی و روانی خود هستید یا به توصیه‌های تخصصی نیاز دارید، برای “دریافت” مشاوره با دکتر سعید بهکام، بهترین دکتر روانشناس و سکستراپ ایرانی (تهران) و یا در کانادا (تورنتو، ونکوور و ریچموندهیل) ‌می‌توانید از اینجا با ما در ارتباط باشید.

منبع : Euronews , Pubmed

مقالات پیشنهادی

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا