ا زمانی که مادر و نوزاد بخواهند، می‌توانند به شیردهی ادامه دهند. این عمل در برخی کشورها تا دو یا سه سالگی ادامه دارد و توصیه‌های جهانی به لزوم مرخصی مناسب برای مادران تاکید دارند.
زمان مطالعه: 3 دقیقه

نکته مهم درباره تغذیه با شیر مادر که باید بدانید:

1. درد و حساسیت در شروع شیردهی عادی است: در ابتدا ممکن است احساس ناراحتی کنید، اما شیر دادن نباید همراه با درد شدید باشد. اگر چنین حسی دارید، احتمالاً نوزاد به درستی پستان را نمی‌مکد یا ممکن است عفونت وجود داشته باشد.

این مطلب توسط سایت دکتر سعید بهکام، روانشناس بالینی،مشاور و سکستراپ در ایران (تهران) و کانادا (تورنتو، ریچموندهیل و ونکوور) به شما همراهان و مشترکان عزیز سایت بهکام تقدیم می‌شود.

شروع سریع شیردهی به نفع مادر و فرزند است.
شروع سریع شیردهی به نفع مادر و فرزند است.

2. آغاز شیردهی از همان ابتدا اهمیت دارد: هرچه زودتر شروع به شیردهی کنید، فواید بیشتری برای مادر و نوزاد خواهد داشت. شیر دادن بلافاصله پس از تولد باعث جمع شدن رحم و کاهش خونریزی می‌شود.

پیشنهاد ما مطالعه مقاله:

احتمال بارداری مجدد در زنانی که سزارین کرده‌اند کمتر است

3. داروهای خاصی می‌توانند برای نوزاد بی‌خطر باشند: بیشتر داروها از شیر مادر به نوزاد منتقل می‌شوند اما در مقادیر کم و خطرناک نیستند. با این حال، باید از پزشک خود مشورت بگیرید و داروهای خاص و گیاهی را با دقت مصرف کنید.

4. رژیم غذایی محدود نمی‌شود: در دوران شیردهی، هیچ غذایی به طور خاص ممنوع نیست. اما برخی مادران ممکن است متوجه شوند که مصرف برخی غذاها می‌تواند رفتار نوزاد را تحت تأثیر قرار دهد.

5. استفاده از شیر خشک در کنار شیر مادر مشکل‌ساز است: اگر شیر خشک به نوزاد داده شود، ممکن است تولید شیر مادر کاهش یابد. به همین دلیل، بهتر است از شیر خشک تنها در مواقع اضطراری استفاده کنید.

بیماری مادر و دوران شیردهی
بیماری مادر و دوران شیردهی

6. بیماری مادر مانع شیردهی نمی‌شود: مگر اینکه مادر مبتلا به ویروس‌هایی مانند HIV یا هپاتیت باشد، در غیر این صورت حتی زمانی که بیمار هستید می‌توانید به نوزاد خود شیر دهید.

7. شیردهی بیشتر از یک سال مشکل‌ساز نیست: تا زمانی که مادر و نوزاد بخواهند، می‌توانند به شیردهی ادامه دهند. این عمل در برخی کشورها تا دو یا سه سالگی ادامه دارد و توصیه‌های جهانی به لزوم مرخصی مناسب برای مادران تاکید دارند.

تاثیر این موضوع بر رابطه جنسی از نظر PubMed

شیردهی می‌تواند بر رابطه جنسی زوج‌ها تأثیر بگذارد. برخی از زنان در دوران شیردهی کاهش میل جنسی، خشکی واژن و خستگی را تجربه می‌کنند که ممکن است به دلیل تغییرات هورمونی و نیازهای تغذیه‌ای نوزاد باشد. با این حال، حفظ تعاملات جنسی در دوران بارداری و پس از زایمان می‌تواند به بهبود سلامت جنسی، افزایش صمیمیت و ارتقای کیفیت زندگی زوج‌ها کمک کند.

حفظ تعاملات جنسی در دوران بارداری و پس از زایمان
حفظ تعاملات جنسی در دوران بارداری و پس از زایمان

به دنبال مشاوره حرفه‌ای برای بهبود مسائل زناشویی و سلامت روان خود هستید؟

اگر به دنبال راه‌های بیشتر برای بهبود سلامت جسمی، جنسی و روانی خود هستید یا به توصیه‌های تخصصی نیاز دارید، برای مشاوره با دکتر سعید بهکام، بهترین دکتر روانشناس و سکستراپ ایرانی (تهران) و یا در کانادا (تورنتو، ونکوور و ریچموندهیل) تماس برقرار کنید.برای درخواست تماس و مشاوره به صفحه‌ی مشاوره و درمان مراجعه کنید.

منبع: Independent, PubMed

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا
باز کردن چت
1
hi👋
TELEPHONE : +1-310-299-27-35