معاون وزیر بهداشت ایران در مورد مرگبارترین سرطانهای موجود در ایران گفت: «مرگبارترین سرطانها در ایران طی سال ۲۰۱۵ شامل سرطانهای معده، ریه، لوسمی، مری، روده بزرگ، مغز و سیستم عصبی، پستان، پروستات، کبد و لوزالمعده» بودهاند.
من سید سعید بهکام هستم، دکتر روانشناس ایرانی در ونکوور کانادا. با من در این مقاله همراه باشید…
به گزارش روز دوشنبه چهارم بهمن ماه وبسایت «تابناک»، دکتر رضا ملکزاده، معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت در مورد وضعیت سرطان در ایران گفت: «در سطح ملی، شایعترین سرطانها شامل پستان، پروستات، معده، لوسمی، روده بزرگ، مثانه و حنجره بودهاند. شیوع سرطان دهانه رحم نیز که در سال ۱۹۹۰ پنجمین سرطان شایع در کشور بوده در سال ۲۰۱۵ به شدت کاهش پیدا کرده است.»
وی با بیان اینکه علل بروز سرطان در ایران در مناطق مختلف جغرافیایی متفاوت است افزود: «در سال ۲۰۱۵ در ایران، ۳۸۵ هزار مرگ روی داده که ۱۲.۸ درصد از آن [یعنی حدود ۴۹ هزار مرگ در هر دو جنس زن و مرد] ناشی از مجموع سرطانها بوده است.»
در همین رابطه اسماعیل اکبری، رییس مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نیز سرطان پستان را پنجمین عامل مرگ و میر ناشی از سرطانها در جهان دانست. به گزارش ایرنا آقای اکبری گفت: «در ایران ۱۰ هزار زن هر سال به سرطان سینه مبتلا میشوند.»
آمار سرطانها در ایران دو برابر شده است
دکتر رضا ملکزاده، معاون وزیر بهداشت ایران در ادامه افزود: «از کل تعداد موارد مرگ بر اثر سرطان، ۱۸ هزار مرگ در زنان رخ داده و بقیه موارد معادل ۳۱ هزار مرگ در مردان بوده است. [این در حالی است که] تعداد مرگهای ناشی از کل سرطانها در هر دو جنس در ایران طی سال ۱۹۹۰ معادل ۲۴ هزار مورد بوده و به عبارت دیگر، تعداد موارد مرگ ناشی از سرطان در ایران از سال ۱۹۹۰ تا ۲۰۱۵ تقریبا دو برابر شده است.»
معاون وزیر بهداشت در مورد گروه سنی و نرخ مبتلایان به سرطان در ایران نیز گفت: «نرخ بروز سرطان در ایران با بالا رفتن سن افزایش پیدا میکند و بیشترین بروز سرطان در سال ۱۹۹۰ در گروه سنی ۸۰ سال و بالاتر بوده و در سال ۲۰۱۵ بیشترین بروز سرطان در گروه سنی ۷۵ تا ۷۹ سال مشاهده شده است… به طور کلی، نرخ بروز و مرگ ناشی از سرطانها در مردان بسیار بیشتر از زنان بوده و هست.»
برخی کارشناسان میگویند میزان ابتلا به انواع سرطانها در ایران افزایشی غیرطبیعی دارد. در این رابطه چندی قبل بهزاد رحمانی، عضو انجمن جراحان عمومی ایران در گفتگو با خبرگزاری مهر از افزایش غیرطبیعی شیوع سرطان در ایران ابراز نگرانی کرده و گفته بود: «سن ابتلا به سرطان نیز در ایران کاهش یافته است.» وی آلودگی هوا و فشارهای عصبی را مهمترین عامل افزایش ابتلا به سرطان ذکر کرده بود. دکتر اسماعیل اکبری، رییس مرکز تحقیقات سرطان هم چندی قبل گسترش سرطان در ایران را نگران کننده خوانده و گفته بود: «طبل سرطان برای نسلهای آینده ایران کوبیده شده است.»
در نهایت امیدواریم از این مقاله موارد مثبت و خوبی رو کسب کرده باشید. همچنین اگر در مورد سلامت خود نیاز به مشاوره دارید، میتوانید با من دکتر سید سعید بهکام، دکتر روانشناس ایرانی در کانادا تماس برقرار بفرمایید.
برای درخواست تماس و مشاوره به صفحهی مشاوره و درمان مراجعه بفرمایید.
منبع : یورونیوز