پروفسور پیلتونن از دانشگاه اولو فنلاند، طبق نتایج تحقیقاتی که بر روی ۹۸۳۹ زن مبتلا به تنبلی تخمدان انجام داد، بیان کرد که PCOS یک سندرم شدید مادامالعمر است که مرگومیر را در سنین پایین افزایش میدهد.
تنبلی تخمدان یا سندرم تخمدان پلیکیستیک (PCOS)، یک اختلال هورمونی است که در ۷ تا ۱۰ درصد از خانمها در سنین باروری، مشاهده میشود. بطوریکه میزان هورمونهای آندروژن یا هورمونهای مردانه در زن افزایش پیدا کرده و منجر به قاعدگی نامنظم، عدم تخمکگذاری و ایجاد کیستهای کوچک در تخمدانها میشود.
طبق تحقیقاتی که در ENDO 2023 (نشست سالانه انجمن غدد درونریز شیکاگو) انجام شد، خانمهای مبتلا به تنبلی تخمدان در مقایسه با افراد بدون این بیماری، ۴۷ درصد بیشتر در معرض خطر مرگ در سنین پایینتر هستند.
به گفته پرفسور پیلتونن، از جامعه ۹۸۳۹ نفره آزمایشی او بین سالهای ۱۹۶۹ میلادی تا ۲۰۱۹ تعداد ۱۷۷ نفر بر اثر تنبلی تخمدان جان خود را از دست دادهاند، که سن آنها در قیاس با دیگر افراد گروه آزمایشی بهشدت پایینتر بود.
پروفسور افزود: «این بیماری ریسک ابتلا به بیماریهای غدد درونریز، تومور، بیماریهای متابولیکی و قلبی عروقی را افزایش میدهد؛ در نتیجه میزان مرگومیر به دلیل این مشکلات در خانمهای مبتلا به سندرم تخمدان پلیکیستیک افزایش مییابد.»
علائم تنبلی تخمدان، معمولا در هر خانم به شکلی متفاوت ظهور میکند و حتی گاهی ممکن است هیچ نشانهای را فرد تجربه نکند. بهطورکلی، از قاعدگی نامنظم، خونریزی شدید در دوران پریود، افزایش رشد موهای زائد، آکنه، افزایش وزن، ریزش مو، تیرهشدن پوست و سردردهای شدید از جمله شایعترین علائم تنبلی تخمدان بهشمار میروند.
متخصصان معتقدند تغذیه مناسب، نقش کلیدی در کاهش عوارض و درمان تنبلی تخمدان دارد. حفظ وزن ایدئال و کاهش مقاومت به انسولین برای کاهش عوارض تنبلی تخمدان بسیار مهم است. تخممرغ، سبزیجات برگ سبز، میوهها مانند سیب، توتفرنگی، زردآلو و آلو، چای سبز، حبوبات و غلات کامل سبد تغذیه توصیهشده از سوی متخصصان است.
همچنین برای تقویت سیستم ایمنی بدن و کاهش التهاب توصیه شده که از رژیم غذایی ضدالتهابی شامل غذاهای غنی از امگا ۳، آجیل، ماهی، مواد غذایی غنی از پلیفنول، پروتئینهای بدون چربی، شکلات تلخ استفاده شود و در مقابل از مواردی نظیر غذاهای فرآوری شده، نان سفید، غذاهای سرخ شده و چربیهای ترانس پرهیز کنید.
منبع: farsi.alarabiya