زمان مطالعه: 4 دقیقه

نوشابه‌های رژیمی و خطر ابتلا به بیماری قلبی تا ۲۰ درصد افزایش می‌یابد

بیش از دو لیتر نوشیدنی‌های شیرین‌شده را بنوشیم با شیرین‌کننده‌های مصنوعی در هفته، معادل یک نوشابه رژیمی در روز، خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی مانند آریتمی را تا ۲۰ درصد افزایش می‌دهد. این یافته‌ها نگرانی‌هایی جدی در رابطه با اثرات منفی این نوشیدنی‌ها بر سلامت قلبی افراد ایجاد کرده است.

فیبریلاسیون دهلیزی: بیماری‌ای که قلب را تحت تأثیر قرار می‌دهد

یکی از رایج‌ترین انواع آریتمی، فیبریلاسیون دهلیزی (AFib) است که اغلب با احساس لرزش قلب در قفسه سینه همراه است. در این حالت، قلب به صورت نامنظم ضربان می‌زند و پمپاژ خون به بطن‌ها دچار اختلال می‌شود. این بیماری که علت اصلی سکته مغزی در ایالات متحده است، علاوه بر ایجاد مشکلات جسمی مانند درد قفسه سینه، تنگی نفس و خستگی، می‌تواند منجر به نارسایی قلبی، حمله قلبی، زوال عقل و بیماری کلیوی شود.

نوشابه‌های رژیمی و خطر ابتلا به بیماری قلبی
نوشابه‌های رژیمی و خطر ابتلا به بیماری قلبی

پیشنهاد ما مطالعه مقاله پر طرفدار:

برای سلامت هورمون‌ها، این ۷ ماده را به رژیم غذایی اضافه کنید

نوشیدنی‌های شیرین و خطرات جدی برای قلب

مطابق با این تحقیق، نوشیدنی‌های شیرین‌شده با قند، حتی در مقادیر متوسط، خطر ابتلا به این نوع آریتمی را ۱۰ درصد افزایش می‌دهد. در حالی که آب طبیعی یا نوشیدنی‌های شیرین‌نشده مانند آب پرتقال با کاهش ۸ درصدی این خطرات همراه می‌باشد.

پژوهشگران در این تحقیق، داده‌های سلامتی بیش از ۲۰۰ هزار نفر را که در طول ۱۰ سال مورد بررسی قرار گرفته بودند، تجزیه و تحلیل کردند. بر اساس یافته‌های این مطالعه، استفاده مداوم از نوشیدنی‌های شیرین‌شده با قند مصنوعی به خطرات جدی قلبی منجر می‌شود.

توصیه‌ها و پیامدهای سلامتی

محققان دکتر نینجیان وانگ و پنی کریس اترتون بر این باورند که مصرف نوشیدنی‌های مصنوعی و شیرین‌شده با قند، باید محدود شود. به‌ویژه اینکه بسیاری از این نوشیدنی‌ها با برچسب «کم کالری» و «بدون قند» به مصرف‌کنندگان عرضه می‌شوند، در حالی که می‌توانند مشکلات جدی برای سلامت قلب ایجاد کنند.

شیرین‌کننده‌های مصنوعی می‌توانند تأثیرات منفی بر تعادل هورمون‌ها داشته باشند
شیرین‌کننده‌های مصنوعی می‌توانند تأثیرات منفی بر تعادل هورمون‌ها داشته باشند

تاثیرات بر رابطه جنسی از نظر پاپ‌مد

  1. تأثیرات هورمونی: شیرین‌کننده‌های مصنوعی می‌توانند تأثیرات منفی بر تعادل هورمون‌ها داشته باشند. تحقیقات نشان داده‌اند که مصرف زیاد این مواد می‌تواند منجر به افزایش مقاومت به انسولین و اختلال در متابولیسم قند خون شود که می‌تواند بر سطح هورمون‌ها تأثیر گذاشته و عملکرد جنسی را مختل کند. کاهش تستوسترون و سایر هورمون‌های جنسی از جمله پیامدهای شناخته‌شده است.
  2. اختلال در جریان خون: یکی از اثرات جانبی مصرف طولانی‌مدت نوشیدنی‌های شیرین‌شده با شیرین‌کننده‌های مصنوعی، ایجاد اختلالات در جریان خون است. تحقیقات نشان داده‌اند که شیرین‌کننده‌های مصنوعی می‌توانند با افزایش استرس اکسیداتیو و التهاب در بدن، عملکرد عروقی را کاهش دهند که این امر می‌تواند منجر به مشکلات نعوظ و کاهش لذت جنسی شود.
  3. افزایش خطر آریتمی قلبی: همانطور که در مطالعات اشاره شد، نوشیدنی‌های حاوی شیرین‌کننده‌های مصنوعی می‌توانند خطر ابتلا به آریتمی‌های قلبی مانند فیبریلاسیون دهلیزی را افزایش دهند. این اختلالات قلبی می‌توانند تأثیرات منفی بر سطح انرژی، احساس خستگی و توانایی جنسی داشته باشند.
  4. اضطراب و استرس: مصرف شیرین‌کننده‌های مصنوعی ممکن است بر سطح اضطراب و استرس افراد تأثیر منفی بگذارد. این اضطراب‌ها می‌توانند به طور مستقیم بر تمایل جنسی و عملکرد جنسی تأثیر بگذارند، چرا که رابطه مستقیمی بین سلامت روان و عملکرد جنسی وجود دارد.
مشاوره حرفه‌ای برای بهبود سلامت
مشاوره حرفه‌ای برای بهبود سلامت

به دنبال مشاوره حرفه‌ای برای بهبود سلامت و روان خود هستید؟

اگر به دنبال راه‌های بیشتر برای بهبود سلامت جسمی، جنسی و روانی خود هستید یا به توصیه‌های تخصصی نیاز دارید، برای مشاوره با دکتر سعید بهکام، بهترین دکتر روانشناس و سکستراپ ایرانی (تهران) و یا در کانادا (تورنتو، ونکوور و ریچموندهیل) تماس برقرار کنید.برای درخواست تماس و مشاوره به صفحه‌ی مشاوره و درمان مراجعه کنید.

منبع: Euro News, PubMed

مقالات پیشنهادی

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا
باز کردن چت
1
hi👋
TELEPHONE : +1-310-299-27-35